• 09Mrt
  Categorie: Nieuws uit Babadag door Reacties staat uit voor Werkgroep stopt

  Beste lezer,

  Als eerste willen wij u hartelijk bedanken voor uw interesse voor en steun aan het project in Babadag! Via deze nieuwsbrief willen we u informeren over de ontwikkelingen van het project.

  Het is alweer tien jaar geleden dat het project in Babadag van start is gegaan met de hulp van Livingstone, waar later ook de werkgroep uit voort is gekomen. Het belangrijkste dat de werkgroep altijd heeft gedaan, is het ondersteunen van het kleuteronderwijs op de kidsclub in de zigeunerwijk van Babadag. Inmiddels zijn er veel kinderen naar de kidsclub geweest waar ze onderwijs hebben gevolgd om een betere aansluiting te vinden bij het reguliere Roemeense onderwijs. We zien dat deze kinderen een betere basis hebben gekregen, en dat de eerste tieners naar de middelbare school gaan.

  Tot onze grote spijt moeten we echter meedelen dat de kidsclub gaat sluiten als gevolg van het vertrek van enkele projectleiders in Babadag. Mihaela en Alin stoppen met hun werk voor het project en zij zullen eind mei van dit jaar ook uit Babadag vertrekken. We zijn dankbaar voor alles wat ze voor het project betekend hebben en voor de jarenlange samenwerking met hen.

  Vanwege het sluiten van de kidsclub, zullen, in samenspraak met Livingstone, de werkgroep en de sponsoring stoppen. Eline is onlangs in Babadag geweest om dit met de betrokken personen in goede orde af te ronden.

  Het vertrek van Mihaela en Alin betekent niet dat het hele project gaat stoppen. Misa en Tamara blijven werkzaam voor het project en zijn zich aan het bezinnen op de toekomst met de hulp van de kerk in Roemeni?. Samen zullen zij nieuwe plannen gaan ontwikkelen om te blijven werken met de zigeuners in Babadag.

  Ook wij zullen het project niet helemaal gaan loslaten. Samen met Livingstone blijven we contact houden met het project en wachten we af welke plannen zich in Babadag ontwikkelen.

  We willen u hartelijk danken voor het steunen van dit bijzondere project! Mocht u naar aanleiding van dit bericht nog vragen hebben, dan kunt u altijd contact opnemen met de werkgroep of Livingstone.

  Hartelijke groet,
  Werkgroep Babadag

  Tweet

Reageren is voor dit bericht uitgeschakeld.

Links

Stichting Livingstone
Website

ANBI logoOnderdeel van:

LST Logo