• 03jul
  Categorie: Nieuws uit Babadag door Reacties uitgeschakeld voor Nieuwsbrief mei/juli 2010

  Beste sponsors,

  Een tijdje geleden kregen we weer een mail vanuit Babadag, met informatie over hoe het met de zigeuners en de mensen van het project gaat.

  Mihaela, Luci en Kadina zijn er dagelijks aan het werk in de kidsclub en andere bezigheden in de zigeunerwijk.
  Mihaela schrijft: ?In Babadag is de lente aangebroken en we zien ?leven en vrolijkheid? om ons heen. We prijzen iedere dag omdat we blij mogen zijn dat Jezus ons het leven geeft. We zijn druk met de dagelijkse activiteiten met de kinderen, de lessen in de Kidsclub, de ontmoetingen met de tieners, de kerkdiensten en kindernevendiensten, de bezoeken aan de gezinnen in de wijk en het bezorgen van hulppakketten aan de allerarmsten, zoals o.a. bij Vandana en haar familie. Zij hebben het nog steeds niet makkelijk vanwege het ontbreken van vader en de onderdrukking door hun omgeving maar het gaat goed het hen. Wij proberen hen te helpen met levensmiddelen en ??n meisje van het gezin, momenteel bij ons in de Kidsclub, zal volgend jaar september naar de school in het dorp gaan. Maar ook bidden we voor het gezin om open te staan voor God en de echte veranderingen die Hij in hun leven kan geven?

  Verder vertelt Mihaela in haar mail over iets wat wij in Nederland ook kennen, namelijk moederdag.
  Miheala schrijft: ?De 8e maart wordt in Roemeni? moederdag gevierd, maar de moeders in Babadag worden niet gerespecteerd. Dit zou wel moeten, want zij werken, koken, wassen en elke cent die zij verdienen gaat naar de familie. De kinderen van de Kidsclub hebben daarom een kaart gemaakt voor hun moeder en zij waren ontzettend blij met dit cadeau! Ook hebben we een ?meeting? georganiseerd voor een aantal moeders. Onder het genot van koekjes en sap vertelde Luci een verhaal van 10 vrouwen in de bijbel en wat hun doel hier op aarde was. We hebben een mooie tijd gehad met alle vrouwen bij elkaar en ook nagedacht over dat wij ook een doel hebben in het leven en dat God ons allemaal gemaakt heeft als personen die waardevol zijn.?

  Een ander feest wat ook werd gevierd in Babadag is feest van de opstanding van Jezus.
  Mihaela schrijft: ?De tieners, de kinderen, de jonge en oudere mensen van Babadag, allemaal kwamen we bij elkaar in de kerk. We dankten dat Jezus voor ons is gestorven en weer is opgestaan, dat Hij ons een nieuw leven geeft. De kinderen van de Kidsclub hebben het verhaal gehoord en een lied geleerd over de opstanding van Jezus en dit hebben zij in de kerk gezongen.?

  Verder schrijft Mihaela: ?We zijn blij dat wij hier in Babadag het werk van God mogen doen. Samen vertellen we mensen over God, maken we vriendschappen met mensen die verstoten zijn en staan we naast hen die in nood zijn? Ook al is het soms moeilijk, de mooie momenten geven ons kracht en blijdschap!?
  Het is mooi zoveel goed nieuws te horen uit Babadag en te horen dat het met de zigeuners, onder nog steeds wel moeilijke omstandigheden, goed gaat. In haar mail is Mihaela ook ??n en al enthousiasme over het werk wat zij daar doen en we zien dat alle hulp daar zo goed terecht komt. Vandaag zijn zij alweer ?rijker? dan gister en morgen zal er nog meer hoop zijn?!

  Bedankt voor u giften en steun aan Babadag!
  Met vriendelijke groet,

  De werkgroep Babadag

  Tweet

Reageren is voor dit bericht uitgeschakeld.

Links

Stichting Livingstone
Website

ANBI logoOnderdeel van:

LST Logo