• 24Okt
  Categorie: Reisverslagen door 2 reacties

  Inmiddels zijn Evelien en Robert weer terug in Nederland. Ze hebben een hele leuke week achter de rug waarin we ook weer veel nieuws hebben gezien en geleerd.

  Dinsdag zijn we op bezoek geweest bij enkele hele arme gezinnen. Het was voor ons de eerste keer dat we hier waren en het was dus erg schokkend om te zien hoe deze gezinnen moeten leven. We zijn blij dat we ze met het geld van de maandelijkse sponsors kunnen ondersteunen met eten, zeep en andere levensbehoeften!

  Op woensdag kwamen dus de studenten uit Constanta. Het is fijn dat zij ook goed Engels spreken zodat je ook met hen kan praten over hun land en cultuur; gezellig en leerzaam. Mihaela en Luci hebben aan het eind van de middag met gehakt en rijst gevulde paprika’s voor ons gemaakt en daarna zijn we naar een zigeunervrouw naast het schooltje geweest. Er werd gezongen, gebeden en daarna hebben we pesmeci gegeten, een soort platte broden die min of meer gefrituurd (en dus best vet) zijn. Bij deze bijeenkomst wilde Misa nogmaals speciaal bedanken voor het krijgen van de laptop.

  Op donderdagavond hadden we op het schooltje een feestje met de projectleiders, de studenten en jongeren van de kerk. Er zijn veel zonnebloempitten, meer dan 2KG aan koekjes (pennywafels) en ook chips, cola en sinas doorheen gegaan. En omdat het de laatste avond voor Evelien en Robert was, hebben ze Misa, Tamara, Mihaela en Luci bedankt en een kleinigheidje gegeven. Vooral de stroopwafels vielen erg in de smaak en die waren dan ook dezelfde avond nog op.

  Na het weekend hoop ik wat foto’s te plaatsen van de afgelopen week. Daarop zal dan onder andere te zien zijn dat de schommel bijna klaar is, dat het bankje om de zandbak ook mooi opschiet, dat het hek geschilderd is en natuurlijk ook de andere foto’s die gemaakt zijn op en om het project. Wordt vervolgd…

  Tweet

2 Reacties

 • erik en heleen zegt op

  haa eef en robert!

  wat fijn dat jullie een goede, maar ook indrukwekkende week hebben gehad!
  erg leuk dat de laptop zo goed in de smaak viel bij Misa! We zijn benieuwd naar jullie foto’s!

  liefs erik en heleen

 • marijke zegt op

  Gaaf om te lezen!!! 😀

Links

Stichting Livingstone
Website

ANBI logoOnderdeel van:

LST Logo