• 14okt
  Categorie: Reisdagboek door Eline

  Beste allemaal,

  Hoe is het in Nederland? Heb begrepen dat het daar al een tijdje slecht weer is. De afgelopen weken heb ik een heerlijke 25graden gehad, alleen sinds gistere is het slechte weer hier ook gekomen.
  Dat betekend dat we hier hout gaan stoken.. en ze maken het aan met plastic heb ik begrepen dus ben benieuwd. Overigens stokken bijna alle zigeuners hier op plastic. Het stinkt daarom heel erg in de huisjes hier. Het plastic wordt door kinderen gezocht tussen het afval. Er gaat hier dan ook geen dag voorbij dat je iemand in de vuilnis bak vindt.
  Het is hier een echt andere wereld!..

  Maar van het weekend was ik in een rijk gedeelte van Roemenie te vinden. Ik ben overigens vrijdag niet meer naar het ziekenhuis geweest want Emilian mocht al eerder naar huis! We zijn naar een conferentie geweest in Constanca.. wel fijn want iedereen sprak daar engels. Heerlijk om even alles te verstaan want er wordt hier heel weinig vertaald en dat is soms wel vermoeiend.
  Heb op de conferentie een meisje leren kennen van mijn leeftijd ze woont in Constanca. Ze gaat mij een dagje in november rondleiden in het winkel centrum van Constanca. Ze is zelf al een aantal keertjes in Nederland geweest.

  Op het schooltje krijg ik het steeds meer naar mijn zin. Begin mijn weg te vinden in het werken hier, de kinderen raken steeds meer gewend aan mijn aanwezigheid en mij Nederlands. En ik leer ook steeds meer nieuwe woordjes die ik goed kan gebruiken.
  Verder ben ik gistere middag een middagje in Tulca geweest. Een stad hier ongeveer een half uur vandaan. Ik ging samen met Tamara, Emailian en Arif. Arif bracht ons er heen in zijn eigen auto. Haha, het was wel een avontuurlijke rit. Zijn auto is namelijk niet al te best meer. Ik weet zeker dat hij in Nederland zal afgeschreven zijn. Heb er zelf ook een stukje in gereden maar dat was geen suc6, een auto met gebruiksaanwijzing.

  De komende weken worden drukke weken hier op het project.
  Vrijdag komen er 4 studenten van de mission school in Constanca. Deze 4 studenten komen het komende jaar elk weekend stage lopen. 3 meiden en 1 jongen, heb ze dit weekend ontmoet en de 3 van de 4 spreken goed engels.. wel gezellig dus.

  Zaterdag komen Robbert en Evelien vanuit Nederland naar hier.. Zij werken ook hard voor de werkgroep dus voor het project hier, vanuit Nederland. Zij nemen een laptop voor Misa mee!! Een erg grote verrassing want hij vraagt al een tijdje aan mij of ik kan kijken in Nederland of de computers daar goed koper zijn. En of ik misschien het geld wat hij normaal krijgt achter kan houden om een laptop te kopen.
  Robbert gaat aan de slag om schommels te maken en Evelien en ik gaan de buitenboel verven

  Woensdag komt Alexandra vanuit Nederland naar hier. Ook zei zet zich hard in voor de werkgroep! En ze gaat mij verder helpen met verven en helpen op het schooltje.

  Volgende week zondag komen er 8 meiden uit Duitsland voor 5 dagen. Zei gaan hier ook lekker aan de slag.. dus nog meer hulp met verven!

  Kijk naar deze bezoeken uit!! Zo blijft het hier lekker levendig!

  Het gaat goed hier!!

  Hou jullie op de hoogte!

  Groetjes en bedankt voor jullie berichtjes!

  Eline

6 Reacties

 • Marije Rooseboom zegt op

  Hee Eline!
  Mooi dat het daar nog zo goed gaat!
  Heel veel plezier en succes nog daar!

  Liefs, Marije

 • Robert zegt op

  En natuurlijk willen we Erik, degene van wie we de laptop hebben gekregen, hartelijk bedanken. Ik zie nu al het blije gezicht van Misa

 • Lisette zegt op

  Hi Lien,
  Wat leuk al die verhalen te lezen. Wat een andere wereld, daar kunnen wij ons geen voorstelling van maken. Gelukkig heb je het naar je zin en leer je van de dingen om je heen. Hoop dat je ook lekker tot rust komt!

  Geniet nog even en heel veel zegen voor de komende tijd.
  Liefs Lisette

 • Rian zegt op

  Hoi Eline,
  Fijn om te lezen dat er heel veel positieve dingen gebeuren. Succes met de taal leren.
  Rian

 • Nico zegt op

  Hey Eline,

  Erg goed om je verhaal te lezen. Je heb het echt naar je zin!
  Geniet van de dingen die je ziet veranderen, in welke vorm dan ook.

  Heel veel plezier en succes gewenst!
  Nico

 • Rianne zegt op

  Hey Eline!

  Wat leuk om hier te lezen hoe het met je gaat. Je maakt wel veel mee als ik dat zo lees.
  Veel plezier en succes nog!

  Groetjes Rianne

Laat een reactie achter

NB: Doordat (antispam-)moderatie is ingeschakeld kan het bericht later verschijnen. Het is niet nodig twee keer hetzelfde in te sturen.