• 11mrt
  Door in categorie: Reisverslagen Reacties uitgeschakeld voor Afronding Babadag

  4 dagen zijn alweer voorbij en de lente zon is vandaag in Nederland alweer gevoeld. We hebben zo’n druk programma gehad dat we geen moment tijd hadden om even het laatste verslag te maken. Hier nog de laatste dagen!

  Zo’n vrouwendag is best gezellig! Na de lunch zijn we naar de kinderclub gegaan waar we nog 3 vrouwen uit het dorp gingen ontmoeten. We hebben daar een gezellige middag/avond gehad met veel mooie gesprekken, bemoedigingen en lekkere taart! Luci weet wel wat taarten maken is! We kregen allemaal een mooie kaart met een persoonlijke bemoediging erop. We hebben van de 3 dames afscheid genomen en zijn lekker gaan eten in het restaurant waar we vele gesprekken hebben voorgezet over het leven in Babadag en de werkers.

  De volgende dag hadden we een kerkdienst waar allemaal kinderen op af kwamen. 25! Gezelligheid dus! Met een puntensysteem houden ze de kinderen in volledige aandacht want de winnaar kan dan aan het einde van de maand een cadeautje uitzoeken. Een mooi verhaal werd er verteld en ze sloten af met een quiz om nog meer punten te behalen. Na de kerkdienst zijn troffen we Erwin van de organisatie Livingstone aan waar we vervolgens het dorp, de kinderclub, de kerk en de gezinnen aan hebben laten zien waar we vervolgens ook nog even de laatste voedselpakket hebben afgegeven. Geslaagde middag die we ook gezellig afsloten in het bosrestaurant waar we super lekker hebben gegeten! Hoeveel uur kan je in een dag proppen! We hebben het gevoel gehad of we 72 uur in een dag propte maar wat een indrukken en een mooie gesprekken!

  Maandagochtend hebben we voordat we onze reis naar NL gingen inzetten nog even afscheid genomen op de kinderclub. De kinderen waren super blij ons toch nog even te zien en werd dan ook intensief afscheid genomen met een flinke groepsknuffel! Wat een schatten, je zou ze allemaal mee willen nemen! Wat een heerlijke mensen zijn het toch Mihaela, Luci, Tamara, Alin, Micha! Wat een gastvrijheid en gezelligheid! We hebben een topreis gehad en voor herhaling vatbaar!

  Mocht je ooit een werkreis willen doen… ik zeg.. kies voor het babadag project via Livingstone! Wij kunnen je nu al beloven dat je een toptijd gaat krijgen!

  Veel liefs van Eline en Carolien

   

 • 08mrt
  Door in categorie: Reisverslagen 5 reacties

  We zijn al even in Babadag maar we hebben zo’n druk programma dat we niet eens de tijd hebben om alles in een verslag te verwerken.

  Op dit moment is Michaela onze lunch aan het voorbereiden dus hebben we even de tijd om de dagen te delen.

  Ten eerste… de donatie die gedaan is… super! Zoveel blije gezichten.. jammer dat we geen foto’s kunnen plaatsen maar geloof mij… zoveel blije gezichten.. daar wordt een mens blij en dankbaar van!

  Donderdag zijn we met ons avontuur begonnen en zijn we direct na het vliegveld de IKEA gegaan. Daar hebben we zoveel leuke kinder speelgoed kunnen kopen omdat we zo’n groot bedrag hebben gehad. Met de auto vol geladen, zijn we naar Babadag gereden… zonder navigatiesysteem.. die deed het niet… langleven ons indianen gevoel en papieren kaart.

  We werden hartelijk ontvangen in het huis van Mihaela en Alin. Wat een gastvrijheid! 🙂

  De volgende dag zal het programma vol! Alle IKEA spullen hebben we naar het kindergarten gebracht en met de kinderen hebben we het poppenbedje en keukentje in elkaar gezet. Wat een feest, wat een talenten en wat willen ze allemaal graag helpen! Het was een gezellige ochtend en er werd vollop voor ons gezongen! We hebben ze ook een lekker ontbijt gegeven en een banaan dus een volle buik en kadootjes gingen ze weer naar huis. Veel blije gezichten dus!

  Smiddags hebben we met Luci de voedselpakketen gemaakt, we helpen de economie goed hier 😉 De bus was lekker afgeladen en ook de meegenomen kinderkleding hebben we allemaal verdeeld in de pakketen. De hele middag zijn we bezig geweest. S avonds hebben we nog een kerkdienst gehad en daarna was het eten, lekker kletsen en weer naar bed.

  Vandaag is het vrouwen dag! Moeten we ook inbrengen in NL! 🙂 Van Alin kregen we een mooie bloem! Dus onze dag begon goed! 🙂 We hebben vanmorgen tienersstudie ochtend gehad en iedereen bracht wat lekkers mee. Koek, chips en drinken. Bij binnenkomst werden we opnieuw verwend met een mooie speld! Zo lief! Een gezellige en bijzondere ochtend waar wij ook wat mochten vertellen over ons leven in NL.

  Nu is Mihaela voor ons lekker aan het koken de geuren komen ons tegemoet. En straks gaan we de dames dag verder vieren met een groepje dames. Gezelligheid dus! Alin die gaat gezellig met de tieners voetballen.

  Het verschil met 10 jaar geleden is te zien.. bruggen worden hier gebouwd tussen roemenen en de zigeuners. Alin is hier een groot voorbeeld in. Hij is een krachtige man die zoveel kan bereiken in het dorp! Ongelooflijk wat een dedication hij heeft voor het volk! Maar ook Mihaela, Luci, Misa en Tamara.. al die jaren zijn ze nog steeds zo trouw naar de kinderen. Zo gaaf om te horen hoe de kinderen ook een plek in de maatschappij hebben gekregen door hun werken!

  Blijf geven aan dit project.. je ziet het verschil met de giften.. dit had nooit zover kunnen komen zonder al deze bedragen! De woningen de levens de mentaliteit, de kinderen… bijzonder! Eline wordt op handen gedragen door de vele steun die zij en de werkgroep heeft gegeven! Bijzonder om te zien en vooral trots!

  Wanneer we weer een bericht kunnen plaatsen is natuurlijk weer even afwachten maar het is weer een bijzonder avontuur dat is een feit!

   

   

   

   

   

   

 • 05mrt
  Door in categorie: Reisverslagen 1 reactie

  foto (21)Spullen gepakt, alles gewogen, alles ge?nstalleerd… wij zijn er klaar voor. Nog 1 nachtje slapen en de reis naar Babadag kan van start gaan. Alle sponsoren bedankt voor de gulle bedragen, hierdoor kunnen wij vele kinderen enorm blij gaan maken. Wij hebben er veel zin in en hopen jullie op de hoogte te houden met onze verhalen in Babadag!

  Tot schrijfs!

  Eline & Carolien

Links

Stichting Livingstone
Website

ANBI logoOnderdeel van:

LST Logo