• 27okt
  Door in categorie: Reisverslagen 1 reactie

  Beste allemaal,

  Het laatste berichtje was een beetje gehaast geschreven want we moesten ineens toch wat eerder weg. De planning blijft hier toch altijd een verrassing! Maar we hebben echt hardgelopen na de kerk dienst. En dat ging beter dan verwacht behalve dan dat iedereen ons aan keek op straat. We hebben hier dan ook nog nooit iemand zien hardlopen!

  Na het hardlopen zijn we verhuisd naar Tamara. Dit omdat er deze week Duitsers komen en omdat Misa de man van Tamara voor twee weken naar familie is. Dus het is ook wel wat gezelliger voor haar wanneer er iemand bij haar is. Ik (Eline) blijf hier nu dus twee weken en daarna verhuis ik waarschijnlijk weer terug naar Mihaela en Luci. Ik verhuis dus lekker heen en weer.. maar ik vind het stiekem wel erg fijn om bij Tamara te zijn.

  Maandag ochtend zijn we gaan helpen op het schooltje. De kinderen waren heeel erg druk. Vrijdag hadden we namelijk het speelgoed van de speelkamer omgewisseld voor ander speelgoed. De kinderen vonden het nog al moeilijk om te delen met elkaar. Het was voor ons dus vooral politie agentje spelen. En dat is soms best moeilijk als je niet verstaat wat er gezegd wordt tegen elkaar. Zeker als de juffen je dan helemaal alleen laten met de kinderen. Maar we hebben het overleefd! S?middags zijn we naar Tulcea geweest met Tamara en Emilian. (het kindje van Tamara en Misa) Dit was erg gezellig! Met Emilian zijn we naar een soort speelruimte geweest.. met een ballenbak, glijbaan en dat soort dingen. Hij vond het echt helemaal geweldig! Verder hebben we in Tulcea nog wat gedronken en rondgekeken. Het was een fijne relaxte middag! Met elkaar hebben we nog s? avonds nog een filmpje gekeken maar na een half uur toch maar gaan slapen. Elke dag gaat de weker om 07:15 voor het schooltje dus op tijd slapen is wel lekker.

  Vandaag (dinsdag 27-10) werd onze planning weer behoorlijk omgegooid! Moet zeggen dat dit soms echt een beetje irritant aan het worden is. Maar goed accepteren is volgens mij de beste manier. Onder het werk op het schooltje zijn we een schuurdeur af gaan schilderen en daarna hebben we armbandjes op het schooltje uitgedeeld. Omdat het vandaag alweer Alexandra haar laatste dag is. De rest van de middag en avond zijn we samen geweest omdat de Duitsers kwamen en we niet bij de meeting met hen mochten zijn. Helemaal begrijpen hoe het allemaal zit met hun bezoek doen we niet, dus zijn we samen maar lekker een hapje gaan eten in het restaurant voor nog niet eens 3 euro 50 per persoon. We hebben er samen dus maar een gezellige middag en avond van gemaakt. En we hebben ons ook erg nuttig gemaakt om veel dingen op papier te zetten voor de werkgroep. Alleen wat een beetje minder was is dat Alexandra ging pinnen maar geen geld kreeg! En het wel van haar rekening is afgeschreven. We hopen dat we dit geld nog gaan terug zien! (gaan jullie horen)

  Morgen gaat Alexandra dus weer naar huis. Om 5:15 gaat de bus! Heeeeeel vroeg dus! Het wordt dus erg vroeg opstaan voor ons. Maar gelukkig kan Alexandra lekker slapen in de bus als het niet te veel hobbelt! ( dit ligt aan de plek waar je zit: voorin valt het mee, achterin is een drama!) Ik kruip lekker mijn bedje weer in en ga wat later naar de kidsclub.

  Bedankt dat iedereen zo meeleeft met ons!

  Groetjes,

  Eline en Alexandra

 • 27okt
  Door in categorie: Reisverslagen 1 reactie

  [svgallery name=”oktober2009″]

 • 25okt
  Door in categorie: Reisverslagen 2 reacties

  De dagen zijn nu vol afscheid nemen en welkom heten. Alexandra is woensdagavond aangekomen en zoals Robert en Evelien al schreven, zijn zij vrijdag weer naar Nederland vertrokken. De ochtenden hebben we, zoals altijd, op het schooltje geholpen. Donderdagmiddag hadden we een feestje met de tieners met veel snoep en koekjes. Vrijdagavond zijn we naar de kerk geweest en daarna hadden we weer een feestje met chips en koek. Zaterdag zijn we wezen wandelen in de heuvels en het bos en daarna zijn we op bezoek geweest bij twee families. Voor de eerste familie hadden we een voedselpakket meegenomen; ze waren er ontzettend blij mee en konden het zeker goed gebruiken! We werden hiervoor aan alle kanten gezegend en bedankt en daar voelden we ons wel wat ongemakkelijk bij omdat het voor ons maar zo weinig kostte eigenlijk. Het verschil tussen arm en rijk werd hierdoor maar weer eens benadrukt, een oneerlijke wereld dus.. Vandaag (zondag) hebben we genoten van een uurtje extra slaap en zijn ’s ochtends op visite geweest bij een familie en ’s middags een feestje van een van de roemeense studenten die vanavond weer vertrekken. Nu moeten we snel zijn, want we gaan naar de kerk en daarna al het lekkers er af rennen!

Links

Stichting Livingstone
Website

ANBI logoOnderdeel van:

LST Logo