• 16apr
  Door in categorie: Nieuws uit Babadag Reacties uitgeschakeld voor Nieuwsbrief april 2009

  Onderstaande nieuwsbrief werd in april verzonden aan de sponsors van de werkgroep:

  Beste sponsors van het project in Babadag, Roemeni?,

  De Kids Club ging weer van start in september. Er zijn nu 30 kinderen, twee groepen, en bijna alle kinderen zijn nieuw. Dit komt omdat het team altijd op zoek gaat naar nieuwe families om meer kinderen in hun school mee te laten doen. Ook de ouders van de kinderen worden hierdoor bij de school betrokken en zo kunnen Mihaela en de rest van het team hen uitnodigen om naar de kerk te komen.

  Eind vorig jaar ging het in Babadag niet allemaal even goed. Door de zware kou die er rond december in Roemeni? was konden veel kinderen niet naar de Kids Club komen. Ze hadden geen schoenen of warme kleren en moesten soms met hun ouders mee om te werken, zodat er nog een beetje inkomen zou zijn.

  Toch hielden ze de moed erin. Tijdens Kerst was er in de Kids Club een ontmoeting tussen de ouders van de kinderen en het team. Ze praatten over Gods liefde voor ons mensen en over het geboorteverhaal van Jezus.

  Ook zijn er plannen gemaakt voor het nieuwe jaar. Het team wil meer tijd besteden aan het bezoeken van families, zodat ze een betere band op kunnen bouwen. Bewogenheid met de families is erg belangrijk.

  Verder wordt er nu elke woensdag een gebedsbijeenkomst gehouden. Het is voor de jongeren belangrijk om open te zijn over het geloof, om samen te praten en te eten. Er wordt met erg veel vreugde aan deze bijeenkomsten meegedaan.

  De familie Vandana wordt nu gesponsord door middel van voedsel en ook gaat ??n van de kinderen, Zina, nu naar de Kids Club.

  Christi, een enthousiaste gelovig jongetje van negen jaar wordt, zoals in de vorige nieuwsbrief al vermeld stond, ook gesponsord. Hij heeft nu zijn nieuwe voetbaltenue gekregen en zit sinds kort op voetbal.

  Het is bijzonder om te zien dat ze zo dankbaar zijn voor alle kleine dingen ondanks dat er ook vaak zo veel tegenslagen zijn. Door het vaste vertrouwen op God slaan ze zich er toch altijd weer doorheen.

  Wij zijn jullie dankbaar voor de steun die we krijgen en het betrokken blijven bij het project. In de volgende nieuwsbrief zullen we u informeren naar de verdere ontwikkelingen.

  Met vriendelijke groet,

  Werkgroep Babadag

Links

Stichting Livingstone
Website

ANBI logoOnderdeel van:

LST Logo