• 08mrt
  Categorie: Reisverslagen door 5 reacties

  We zijn al even in Babadag maar we hebben zo’n druk programma dat we niet eens de tijd hebben om alles in een verslag te verwerken.

  Op dit moment is Michaela onze lunch aan het voorbereiden dus hebben we even de tijd om de dagen te delen.

  Ten eerste… de donatie die gedaan is… super! Zoveel blije gezichten.. jammer dat we geen foto’s kunnen plaatsen maar geloof mij… zoveel blije gezichten.. daar wordt een mens blij en dankbaar van!

  Donderdag zijn we met ons avontuur begonnen en zijn we direct na het vliegveld de IKEA gegaan. Daar hebben we zoveel leuke kinder speelgoed kunnen kopen omdat we zo’n groot bedrag hebben gehad. Met de auto vol geladen, zijn we naar Babadag gereden… zonder navigatiesysteem.. die deed het niet… langleven ons indianen gevoel en papieren kaart.

  We werden hartelijk ontvangen in het huis van Mihaela en Alin. Wat een gastvrijheid! 🙂

  De volgende dag zal het programma vol! Alle IKEA spullen hebben we naar het kindergarten gebracht en met de kinderen hebben we het poppenbedje en keukentje in elkaar gezet. Wat een feest, wat een talenten en wat willen ze allemaal graag helpen! Het was een gezellige ochtend en er werd vollop voor ons gezongen! We hebben ze ook een lekker ontbijt gegeven en een banaan dus een volle buik en kadootjes gingen ze weer naar huis. Veel blije gezichten dus!

  Smiddags hebben we met Luci de voedselpakketen gemaakt, we helpen de economie goed hier 😉 De bus was lekker afgeladen en ook de meegenomen kinderkleding hebben we allemaal verdeeld in de pakketen. De hele middag zijn we bezig geweest. S avonds hebben we nog een kerkdienst gehad en daarna was het eten, lekker kletsen en weer naar bed.

  Vandaag is het vrouwen dag! Moeten we ook inbrengen in NL! 🙂 Van Alin kregen we een mooie bloem! Dus onze dag begon goed! 🙂 We hebben vanmorgen tienersstudie ochtend gehad en iedereen bracht wat lekkers mee. Koek, chips en drinken. Bij binnenkomst werden we opnieuw verwend met een mooie speld! Zo lief! Een gezellige en bijzondere ochtend waar wij ook wat mochten vertellen over ons leven in NL.

  Nu is Mihaela voor ons lekker aan het koken de geuren komen ons tegemoet. En straks gaan we de dames dag verder vieren met een groepje dames. Gezelligheid dus! Alin die gaat gezellig met de tieners voetballen.

  Het verschil met 10 jaar geleden is te zien.. bruggen worden hier gebouwd tussen roemenen en de zigeuners. Alin is hier een groot voorbeeld in. Hij is een krachtige man die zoveel kan bereiken in het dorp! Ongelooflijk wat een dedication hij heeft voor het volk! Maar ook Mihaela, Luci, Misa en Tamara.. al die jaren zijn ze nog steeds zo trouw naar de kinderen. Zo gaaf om te horen hoe de kinderen ook een plek in de maatschappij hebben gekregen door hun werken!

  Blijf geven aan dit project.. je ziet het verschil met de giften.. dit had nooit zover kunnen komen zonder al deze bedragen! De woningen de levens de mentaliteit, de kinderen… bijzonder! Eline wordt op handen gedragen door de vele steun die zij en de werkgroep heeft gegeven! Bijzonder om te zien en vooral trots!

  Wanneer we weer een bericht kunnen plaatsen is natuurlijk weer even afwachten maar het is weer een bijzonder avontuur dat is een feit!

   

   

   

   

   

   

5 Reacties

WP_Babadag
 • Esther zegt op

  Wat een mooi verslag 🙂 En wat zijn jullie goed bezig!! Leuk om te lezen en jullie ervaringen een beetje mee te beleven! Veel plezier geluk en mooie momenten toegewenst daar!!liefs Esther

 • Hanneke van der Meij zegt op

  Lieve allen,
  Fijn dat jullie zoveel mogen betekenen daar
  Nog 1 dag Carolien en je zal het wel weer gaan missen/
  het is beter te geven dan te ontvangen.
  je wordt er blij van .nog veel zegen daar Eline en Carolien.
  goede reis terug we horen wel weer liefsPa- Ma

 • Betty zegt op

  Hallo KANJERS!!

  Wat en super mooi verslag wat hebben veel gedaan zo mooi om die blije gezichten te zie h?, ik spreek uit ervaring zie het voor me.
  Wat fijn voor Eline dat zo zo gewaardeerd wordt, door te geven krijg je veel terug!!
  EN voor jou Carolien fijn om de vooruitgang te zien van 10 jaar geleden.Wat een ervaring weer h?, jullie komen zelf ook blij naar huis.
  Nog 1 nachtje dan slapen jullie weer in je eigen luxe bed.

  Dikke knuffels
  Betty

 • Wendy zegt op

  Wat mooi!!!! Ik kan niet wachten om je verhalen live te horen! 😉 Geniet er nog van daar!! xx

 • Hanneke van der Meij zegt op

  dit is weer het laatste berichtje,
  het is al weer voorbij,
  kom lekker bij, en geniet maar weer van de hollandse zon.
  1 graden is me veel te koud.
  ik heb besloten om hier te blijven .
  maar jullie laten wel mensen achter die jullie zo dankbaar zijn.
  voor hetgeen jullie gedaan hebben.
  ik hoor je verhaal wel en ben zeer benieuwd.sterkte en een
  goede reis en tot horens.
  je mams.